Pódium
Baranyi Ferenc - est
Festészet és irodalom

"Baranyi Ferenc költészetének vizuális jelei" címmel, Dulity Tibor festőművész kiállításnak adott otthont a Móra Ferenc Művelődési Központ 2005-ben, a Költészet Napján. A tárlat témája a költő-festő barátságról, életpályákról szólt. Dulity Tibor ezt az estet sajnos már nem érhette meg, súlyos betegsége után megdöbbenéssel hallottuk halálhírét. Így a vele közösen tervezett hosszú közös munka, amelyben kiállításait zeném, előadásaim kísérte volna, hirtelen megszakadt. A kiállításmegnyitót követően "Vallomás" címmel tartottunk Rekedt Gréta és Nagyapáti Anita közreműködésével zenés irodalmi estet, amelyben a József Attila - díjas költővel dr. Benkő Éva szociológus beszélgetett. Az előadás alatt prózában és dalban hangzottak el a vendég versei.
Dulity Tiborhoz mély barátság fűzött. Tisztelettel adózom az alkotónak és művészetének, a bölcs, a világot mindig nyitott szemmel járó embernek. Ha beszélgettünk az élet dolgairól, a művészetről, ha éppen kritikus vagy dícsérő hangon illette munkámat, mindig éreztem hangjában, kitűntetően kedvel barátai körében. Kedves Tibor Bácsi! Emlékedet megőrizzük!

Dulity Tibor emlékkiállítás

Dr. Benkő Éva szociológusnak köszönhetően 2008. március 14-én nyílhatott meg Dulity Tibor állandó kiállítása a kiskunfélegyházi Petőfi Emlékházban kialakított galériában. Éva a művész hagyatékából mintegy 70 alkotást ajánlott fel Kiskunfélegyháza város javára.

A megnyitón készült felvételek:Dulity Tibor: saját portré - Dr. Benkő Éva, a Magyar Kultúra Lovagja


Előd Álmos, Breyer Zoltán színművészek, Vas László

Fotók: Gulyás Sándor, G-portál fotóarchívumOldal elejére